SVENSKARNAS DRÖMBADRUM

Så får du till svenskarnas drömbadrum

Sommaren innebär nya upptäckter och när vi får tid över kan renoveringstankarna sätta fart. Enligt siffrorna som framkommer i Vattenbarometerns undersökning drömmer svenskarna om minimalistiska badrum med inspiration från hotell. GROHE tipsar dig om hur du kan uppnå den eftertraktade stilen.

Sommarens resor och mer tid för reflektion kan inspirera oss till att fundera över hur vi vill ha det i hemmet. Undersökningen visar att pris och kvalitet är avgörande när svenskarna väljer inredning till sitt badrum, det uppger 26 respektive 18 procent. Design och stil anses också vara viktigt, speciellt bland kvinnor där 14 procent uppger att det är det allra viktigaste. När svenskarna får välja hur deras drömbadrum ser ut står minimalistiskt med hotellkänsla högst upp på önskelistan (17 procent). Kombinationen marmor och mässing är även en stil som uppskattas (13 procent).

Källa: YouGov

så får du hotellkänsla i badrummet:

1. Toppa stilen med en snygg blandare

En snygg blandare i mässing, krom eller mattsvart kan vara pricken över i:et om du vill lyfta ditt badrum. Känslan ligger i detaljerna och med produkter från GROHE kan du vara hållbar och modern på en och samma gång.

2. Enhetliga tillbehör och dekorationer
Det är alltid snyggt om det finns en röd tråd. Se därför till att matcha toapappershållare, krokar och andra tillbehör från en och samma serie. En snygg återfyllningsbar tvålhållare i duschen kan vara detaljen som påminner oss om ett spa. Förstärk hotellkänslan lite extra genom att ställa fram snygga tuber och förpackningar på handfatet. Ett doftljus och doftpinnar kan också addera till helheten och skapa en känsla av lyx.

3. Mjuka material och växter
Bryt av med fluffiga handdukar och en morgonrock i färger som skapar kontrast med dina materialval. Om du har ett mörkt badrum är det fräscht att bryta av med ljusa eller färgglada handdukar och vice versa. Växter lättar även upp men bidrar till högre luftfuktighet. Välj därför lättskötta växter som inte behöver så mycket ljus, exempelvis svärmostunga, paradisträd eller elefantöra.
 
 

Det är roligt att design och kvalitet är faktorer som spelar in när svenskarna väljer inredning till deras badrum. Att många dessutom vill ha hotellkänsla går helt i linje med vårt breda sortiment. Vi strävar alltid efter att skapa en stark känslomässig koppling genom vår design.