Logotyp_Vattenbarometern

OM VATTENBAROMETERN

I Sverige är vatten och el en självklarhet var vi än befinner oss. Det är en lyx som långt ifrån alla människor på jorden delar. Men hur ser egentligen vår energi- och vattenkonsumtion ut och hur påverkas planeten av vår vardagliga konsumtion. Förstår vi att detta är en lyx av resurser som vi behöver värna om?

Vi vill uppmuntra fler människor att reflektera över sin energi- och vattenkonsumtion samt tipsa om hur det går att minska sina avtryck på planeten i vardagen med enkla medel.

Vattenbarometern är ett initiativ från GROHE, ett varumärke inom koncernen LIXIL Group Corporation, världens ledande leverantör av sanitetsprodukter. Syftet med initiativet är att belysa vår vattenkonsumtion, elförbrukning samt inställning och kunskap till vår egen hållbarhet.

OM UNDERSÖKNINGARNA
Undersökningarna är genomförda av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. För att underlaget ska vara statistiskt säkerställt har intervjuer skett under olika tidsperioder via internet med män och kvinnor över 18 år i Sverige.