logo

OM VANDBAROMETERET

I Norden har vi rent og frisk vand til rådighed, uanset hvor vi befinder os. Det er en luksus, som langt fra alle mennesker i verden kan nyde godt af. Men hvordan ser vores vandforbrug egentlig ud i Danmark og i Norden? Forstår vi, at det er en luksus og en ressource, som vi skal værne om? Vandbarometeret er et initiativ fra GROHE, en virksomhed i koncernen LIXIL Group Corporation, verdens førende leverandør af vvs-produkter. Formålet med initiativet er at belyse vores vandforbrug samt vores indstilling til og viden om vores eget forbrug. Vi vil opmuntre flere mennesker til at tænke over deres vandforbrug og give tips til, hvordan man kan mindske sit vandforbrug i hverdagen med enkle midler.
OM UNDERSØGELSEN
Undersøgelsen er udført af opinions- og markedsundersøgelsesvirksomheden Ipsos Norm på vegne af GROHE. Statistikken er indsamlet gennem en onlineundersøgelse i perioden 22.-29. april 2021 med respondenter fra Danmark, Finland, Norge og Sverige i alderen 18-65 år. Sammenlagt har 6.358 respondenter deltaget, og resultatet er repræsentativt for landet med et signifikansniveau på 95 procent.

OM KORTLÆGNINGEN
Oplysningerne om byernes vandforbrug er hentet fra de respektive kommuner eller hos kommunens vandleverandør i de tre største kommuner i Danmark, Finland, Norge og Sverige. Forbruget bygger på alt faktureret vand i de pågældende kommuner i 2020. 10 ud af 12 kommuner har også besvaret et online spørgeskema om, hvordan kommunen arbejder med bæredygtigt vandforbrug.