Danskerne har ændret deres brusevaner markant

Danskerne sparer på brusebadene

Resultatet viser at danskerne har ændret deres brusevaner markant i det seneste års tid for at spare på vandet. Over halvdelen af danskerne tager nu kortere brusebade på under fem minutter mod godt kun en tredjedel sidste år

Da lidt over en tredjedel af det samlede energiforbrug til opvarmning i de danske husholdninger går til at opvarme det varme vand, anbefaler Energistyrelsen danskerne til at begrænse brugen af varmt vand.

Mange danskere har allerede set besparelsesmulighederne i at spare på det varme vand bl.a. ved at tage kortere brusebade. Over halvdelen tager nu brusebade på under fem minutter mod kun godt en tredjedel sidste år. Og generelt er danskernes brusebade blevet kortere i det sidste år: I 2021 var der hele 23 %, der tog brusebade på over 10 minutter. Dette tal er faldet til 12 %  i 2022.

Det vi ser är anmärkningsvärda siffror, men vi på GROHE tror ändå på svenskarnas vilja att satsa på hållbarhet i framtiden. All opinion går i vågor och vi har en tuff tid bakom oss med pandemin och en tuff tid nu med allt som händer i Europa. Det går ju bara att spekulera i bakomliggande orsaker men det vore konstigt om det inte påverkade samtalet, både i media och runt middagsbordet eller kaffeaparaten. Det vi kan göra är att stå stadigt vid vår övertygelse att hållbart arbete är framtiden. Vi ger ändå svenskarna det förtroendet att opinionen och samhällsdebatten kommer att vända och hitta tillbaka till vår tids stora ödesfråga. Vi fortsätter att visa behovet av klimatmedvetenhet och kommer att fortsätta att erbjuda svenskarna de bästa hållbara lösningarna.

52 %

af danskerne tager brusebade på under fem minutter.

12 %

af danskerne tager brusebade på over ti minutter

5.000 kr

om året kan man spare ved at forkorte det daglige brusebad fra 10 til 5 minutter

1 af 3

af forbruget til opvarmning af boligen går til opvarmning af det varme vand

Kildehenvisning: YouGov

Kildeisning: YouGov

Mere fokus på vandbesparelser

Anden delrapport viser også, at danskerne i stigende grad tænker over deres forbrug af vand. I dag angiver 60 % ,at de dagligt gør en indsats for at reducere vandforbruget, en stigning på 7 % i forhold til 2021. Det er specielt den ældre generation, der har dette fokus: 65 % over 50 år mod 49 % af de unge under 29 år.

Med danskerne aktuelle dagligdag præget af høje energipriser og stor risiko for energimangel i den kommende vinter, er det glædeligt at se, at mange gør en virkelig stor indsats for at skrue ned for deres forbrug af både vand og energi. Det hjælper ikke blot den enkeltes økonomi men også samfundets forsyningssituation. Og analysen viser med stor tydelighed, at selv små adfærdsændringer som at forkorte det daglige brusebad med fem minutter kan have en betydelig effekt

MANGLER DU INSPIRATION TIL VANDBESPARENDE VANDHANER OG VVS-PRODUKTER?

Se nogle af vores mest populære vandbesparende produkter her.